Declaració dels rendiments de pisos turístics.

Qui està obligat a presentar el model 179?

Aquesta nova declaració pren forma en l’Ordre HFP / 544/2018, de 24 de maig que ve a especificar qui està obligat a la presentació del model 179, en forma i termini.
La segona pregunta que probablement se’t ve al cap és: ¿he de presentar el model 179 si llogo el meu pis a la platja durant l’estiu? La resposta és NO. Com ja hem avançat tenen obligació de presentar aquest model 179 el pròxim gener aquelles empreses o persones que mitjancen entre l’amo de l’habitatge que s’ofereix i el llogater, és a dir, entre l’arrendador i l’arrendatari.
Aquest nou model està dirigit als protagonistes de plataformes col·laboratives com Airbn o Wundu i deixa fora d’aquesta nova obligació fiscal als allotjaments turístics que ja compten amb la seva pròpia normativa.
Però compte, no et confiïs, llogar el teu habitatge de vacances no t’obliga a presentar el model 179 però sí a declarar els ingressos percebuts per la seva arrendament en la teva Declaració de la Renda que compta amb criteris diferents segons autonomia.

Articles relacionats...

Autònoms i Emprenedors

Puc jubilar-me i continuar treballant?

La resposta és afirmativa, però cal conèixer les condicions. La Seguretat Social permet algunes opcions perquè una persona pugui continuar laboralment activa Gairebé 6 milions de persones estan jubilades a

Llegir més »
Aquesta web està feta per a tu amb molt

Lekuona Assessors 2018

Aquesta web està feta per a tu amb molt

Lekuona Assessors 2018